0316 - 265133 info@glasinloodenzo.nl

Glas in lood & Zo

Algemeen

Glas in lood is er in verschillende stijlen. Van klassiek tot modern. Bij Glas in lood kan uit verschillende soorten glas gekozen worden. Afhankelijk van bv. het ontwerp, de plaats en lichtinval is mede bepalend voor de glaskeuze. Natuurlijk speelt ook de prijs een rol.

Er is zijn veel soorten glas. Uitgebreide informatie over glaskeuze, worden besproken tijdens een bezoek. Hierbij kunnen we op basis van de wensen een goede suggestie doen, voor welk of welke soort glas gekozen kan worden. Vaak worden er meerdere soorten glas in een ontwerp verwerkt.

Glas in lood kan in o.a. ramen en deuren, maar ook als raamhanger of voorzetraam tegen inkijk of gewoon als kunst.

Glas in lood kan ook in isolatieglas geplaats worden, zodat u zich geen zorgen over stookkosten hoeft te maken.

Ramen

Bij glas in lood ramen, gaat het vaak om ramen als los element, bijvoorbeeld naast een voordeur of als voorzetraam het wordt dan tegen het bestaande glas geplaatst. In een woonhuis worden deze voornamelijk tegen de inkijk gebruikt en goed geschikt om iets decoratief mee te doen.

Glas in lood ramen kunnen ook rechtstreeks in het kozijn geplaatst worden, ze worden dan op ambachtelijke wijze water en wind dicht gemaakt of ze kunnen in isolatieglas geplaatst worden.

In onze gallerij vind u nog veel meer voorbeelden.

Hangers en voorzetramen

In plaats van het hele raam van Glas in lood te voorzien, wordt vaak gekozen voor een raamhanger of voorzetraam. Deze zijn doorgaans kleiner dan het raam en makkelijk verplaatsbaar.

Het kan dienen als decoratie, maar ook tegen inkijk of beide. Het leuke is, dat er meer met vormen gespeeld kan worden. Het hoeft immers niet rechthoekig of vierkant te zijn.

Een raamhanger kan ook een mooi cadeau of relatiegeschenk zijn.

In onze gallerij vind u nog veel meer voorbeelden.

Creaties

Natuurlijk hebben wij talloze eigen creaties waaruit een keuze gemaakt kan worden.

Maar heeft u zelf een leuk idee, of wilt u op basis van onze informatie uw eigen idee ontwerpen, kan dat ook.

In onze gallerij vind u nog veel meer voorbeelden.

Deuren

Glas in lood in deuren vind je terug in binnendeuren en buitendeuren. Maar ook En-Suitedeuren. Soms wordt het ook in kastdeurtjes verwerkt.

Door het dichtslaan van deuren ontstaan vaak breuken in het glas in lood. Ook sneuvelt er nog wel eens een raampje vakkundig kunnen wij dit herstellen.

In onze gallerij vind u nog veel meer voorbeelden.

Projecten

Hier ziet u een aantal projecten die wij hebben gerealiseerd in de afgelopen jaren.

In het verleden is er veel glas in lood uit de oude panden verdwenen maar hoe mooi is het om dat weer in ere te herstellen.

Dus kijk op uw gemak naar deze mooie projecten ook uw huis is het waard.